Eero Heinäluoma vierailee Espanjan Fuengirolassa 11.2.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd) on tavattavissa lauantaina 11.2. klo 14 Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa.

Heinäluoma järjestää Fuengirola, Suomi, Eurooppa – mihin maailma on menossa? -tapahtuman Hotel Ilunionissa, osoitteessa P.º Marítimo Rey de España, 87, 29640 Fuengirola, Málaga. Tapahtuma alkaa kello 14 hotellilla. Tapahtumassa kuullaan europarlamentaarikko Eero Heinäluoman ajankohtaiskatsaus Suomen ja Euroopan haasteista nykyisessä maailmantilanteessa.

– Koko Eurooppa on murroksessa ja tilanne koskettaa kaikkia meistä sijainnista riippumatta. Ensin koronapandemia, sitten Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja energiakriisi. Viimeisiin vuosiin on mahtunut erityisen paljon. Nyt kuitenkin tilanne energiakriisin suhteen näyttää paremmalta, mutta hyökkäyssodan ja jokaisen meistä arkipäiviin vaikuttava hintojen nousun suhteen ei. Tilanne huolestuttaa, ja ihan syystä, Heinäluoma toteaa.

Heinäluoma kiertää tiiviisti kansalaisten keskuudessa eri puolella Suomea, mutta tapahtuma Fuengirolassa on kevään suhteen ainutlaatuinen. Viimeaikaisissa keskusteluissa on noussut tiiviisti esille kokonaisvaltaisesti Euroopan turvallisuuskysymykset sekä Suomessa erityisesti puhututtanut ennallistamisasetus ja metsäkysymykset. Suhtautuminen näihin on esimerkiksi Espanjassa kovin erilainen, sillä ilmastosta ja teollisuudesta johtuen Espanjan metsät eroavat Suomen metsistä kovin. Myös keskustelu Euroopan unionin elpymisvälineen (Next Generation EU) käytöstä on EU:n jäsenmaissa vaihdellut ja Suomen sekä Espanjan linjausten vertailu on mielenkiintoinen keskustelun aihe. 

Luonnollisesti kansallisen vaalikevään ja eduskuntavaalien läheisyyden vuoksi keskusteluissa Suomessa on keskiöön noussut Euroopan unionin yhtenäisyys, Suomen EU-vaikuttaminen sekä Suomen tavoitteet Euroopan unionin uudistamisessa.

– Espanjan Aurinkorannikoilla asuu talvisin arvioiden mukaan noin 25 000 suomalaista. On mielenkiintoista päästä vaihtamaan ajatuksia ihmisten kanssa, jotka seuraavat Suomen ja Euroopan asioita tarkasti ja jotka tuntevat myös eteläisen Euroopan todellisuutta. Oli asuinpaikka sitten pysyvästi ulkomailla tai talvisin, ei se muuta sitä, etteikö politiikka olisi juuri nyt tärkeässä roolissa. Pidän tärkeänä kuulla ulkosuomalaisten elämäntilanteesta ja toiveista eurooppalaiseen päätöksentekoon, sanoo Heinäluoma.

Tilaisuus on avoin kaikille, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.

Mahdolliset lisätiedot:
Rosamari Rissanen
Europarlamentaarikko Eero Heinäluoman avustaja
puhelin: +358 40 717 00 10
sähköposti: rosamari.rissanen@europarl.europa.eu

Scroll to Top