Eero Heinäluoma Euroopan parlamentin missiolle Baltiaan

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) vierailee osana Euroopan parlamentin delegaatiota Baltiassa. Parlamentin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnan delegaatio matkustaa Viroon ja Liettuaan 21.–24. helmikuuta kerätäkseen ensikäden tietoa ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta, kyber- ja informaatiotoimintaympäristöihin kohdistuvista uhista sekä Euroopan unionin puolustusvalmiudesta. Ohjelmaan kuuluu tapaamisia niin maiden hallitusten ja Naton edustajien, kuin myös kyberturvallisuuden ja korkean teknologian yritysten kanssa.

“Tieto- ja kyberturvallisuudella on yhä keskeisempi merkitys kansallisen turvallisuuden ylläpitämisessä, ja kiristyneen kansainvälisen tilanteen varjossa turvallisuus- ja puolustusvaliokunnan vierailun ajankohta on otollinen. Kyberturvallisuuden ja digitalisaation edelläkävijämaana, Viron kokemuksilla on paljon tarjottavaa myös eurooppalaisen osaamisen ja kyvykkyyksien kehittämisessä”, Heinäluoma toteaa. 

Virossa delegaatio tapaa muun muassa pääministeri Kaja Kallaksen, muita ministereitä, kyberturvallisuuden politiikan täytäntöönpanosta vastaavan talous- ja viestintäministeriön ja maan puolustusvoimien edustajia sekä vierailee Tallinnassa sijaitsevassa Naton kyberosaamiskeskuksessa (NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence, CCDCOE). Ohjelmaan kuuluu myös vierailu miehittämätöntä maajärjestelmää kehittävän Milrem Robotics -yrityksen pääkonttoriin.  

Scroll to Top