Eero Heinäluoma puhuu Lahdessa Euroopan murroksesta

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd) puhuu maanantaina 19. syyskuuta klo 12 alkavassa tilaisuudessa Oppimiskeskus Fellmanniassa (Kirkkokatu 27, 15140 Lahti) Euroopan murroksesta sekä Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vaikutuksista Suomen ja muun Euroopan tulevaisuuteen. Lisäksi kuullaan viimeisimmät vivahteet Euroopan parlamentin energialinjauksista, joita käsitellään tällä viikolla parlamentin täysistunnossa.

Puheenvuoron pääaiheena on Euroopan tämänhetkinen murrostila ja tulevaisuudennäkymät. Yli puoli vuotta jatkunut Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on aiheuttanut laajaa tuhoa, joka näkyy niin inhimillisenä kärsimyksenä Ukrainassa ja Venäjällä kuin myös taloudellisena ahdinkona koko Euroopassa.

– Venäjä käy laajasti tuomittua hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan sekä tuhoon tuomittua energiasotaa muuta Eurooppaa vastaan, toteaa Heinäluoma.

Euroopan Venäjä-suhteiden tulevaisuuden ja energiakysymysten ratkaisujen lisäksi maanantain keskustelussa pohditaan myös laajemmin eurooppalaisen yhteistyön tulevaisuudennäkymiä Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin 14. syyskuuta Euroopan parlamentille pitämän Euroopan tulevaisuutta valottaneen puheenvuoron ja siitä syntyneen keskustelun valossa.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 11.30. Tiedotusvälineiden on mahdollista haastatella europarlamentaarikko Eero Heinäluomaa ennen varsinaisen tilaisuuden alkua.

Haastattelupyynnöt ja mahdolliset lisätiedot:
Kimmo Käärmelahti
Europarlamentaarikko Eero Heinäluoman kotimaan avustaja
puhelin: 050 476 7776
sähköposti: kimmo.kaarmelahti@eduskunta.fi

Scroll to Top