EU, Nato ja Suomi -seminaari 14.5. Helsingissä ja Facebook-livenä

Tule 14.5 Helsinkiin pohtimaan Suomen turvallisuutta

Suomen turvallisuuspoliittinen asema on muuttunut ratkaisevasti 24.2. jälkeen. Venäjän Ukrainaa vastaan käynnistämä raaka hyökkäyssota saa meidät ajattelemaan, voisiko sama tapahtua muuallakin Venäjän naapurissa? Valitettavasti vastaus on, että olemme tilanteessa, jossa jokainen Venäjän naapuri joutuu ottamaan huomioon sen mahdollisuuden, että Venäjän ennakoimaton aggressiivinen käyttäytyminen voi suuntautua ketä tahansa naapuria vastaan.

EU-parlamentin sosialidemokraattinen ryhmä järjestää Euroopan tulevaisuutta ja turvallisuusasioita pohtivan seminaarin Helsingin Paasitornissa lauantaina 14.5 klo 10-12. Tilaisuus järjestetään Juho Rissasen salissa, 1 ½ kerroksessa. Tapahtumasta näytetään myös Facebook-live.

Seminaari kuvastaa EU:n sosialidemokraattien mielenkiintoa Suomen turvallisuuspoliittisen pohdintaan ja on samalla myös huomionosoitus suomalaisille, sillä vastaavia tulevaisuuden suuria haasteita käsitteleviä seminaareja järjestetään europarlamentin S&D-ryhmän toimesta tämän kevään aikana vain muutamassa jäsenmaassa.

Seminaari järjestetään historiallisella hetkellä, sillä samana päivänä SDP:n puoluehallitus, eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto kokoontuvat iltapäivällä Paasitorniin linjaamaan sosialidemokraattien kantaa Suomen Nato-jäsenyyteen.

Aamun seminaarissa puhuvat eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, puolalainen europarlamentaarikko Marek Belka ja Ruotsin ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Kenneth Forslund, puolustusministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkinen sekä Suomen sosialidemokraattiset europarlamentaarikot Miapetra Kumpula-Natri ja Eero Heinäluoma. Paikan päällä Paasitornissa on tarjolla tulkkaus englannista suomeksi.

Seminaari on maksuton sisältäen myös aamukahvin klo 9.30 ja keittolounaan klo 12.15. Ilmoittauduthan ennakkoon tästä.

Facebook-tapahtuman ja liven näet tästä. Muista klikata osallistun tai kiinnostunut, jotta saat ilmoituksen, kun live alkaa.

Tervetuloa!

Scroll to Top