Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma edustaa Euroopan parlamenttia Prahassa

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) vierailee osana Euroopan parlamentin valtuuskuntaa Prahassa. Parlamentin turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alivaliokunnan valtuuskunta matkustaa Prahaan 4.-5. syyskuuta osallistuakseen 21. kerran järjestettävään parlamenttien väliseen konferenssiin yhteisestä ulko-, puolustus- ja turvallisuuspolitiikasta.

Tšekki järjestää osana EU-neuvoston puheenjohtajuuskauttaan Prahassa parlamenttien välisen konferenssin ulko-, puolustus- ja turvallisuuspolitiikasta. Euroopan parlamentti lähettää valtuuskunnan konferenssiin, ja europarlamentaarikko Eero Heinäluoma on valittu mukaan. Konferenssi kokoaa yhteen kansanedustajia kansallisesta parlamentista, europarlamentaarikoita, henkilöitä Euroopan unionin tarkkailijamaista ja ehdokasvaltioista sekä virkamiehiä.

”Konferenssi osuu todella tärkeään aikaan. EU-maiden yhtenäisyys on ratkaisevassa asemassa Ukrainan tukemisessa ja pakotteiden kohdentamisessa. Prahassa on mahdollisuus nähdä, miten ajattelu pakotteista on kehittyny viime kevään jälkeen. Jo nyt tiedämme, että ensi talvesta tulee vaikea energian hinnan noustessa ja saatavuuden heikentyessä”, Heinäluoma toteaa.

Konferenssi keskittyy aiheiltaan Euroopan unionin strategiseen kompassiin, Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa ja EU:n laajentumisen vaikutuksiin hyökkäyssodan seurauksena sekä harhaanjohtavaan tietoon että kyberuhkiin. Konferenssissa keskustelemassa on muun muassa Euroopan komission varapuheenjohtaja Josep Borrell, Tšekin ulkoministeri Jan Lipavský sekä EU:n laajentumisasioista vastaava komissaari Olivér Várhelyi.

”Perusasiat ovat kuitenkin ennallaan. Ukrainalaiset maksavat hengellään. Eurooppalaiset selviävät rahalla. Toivonkin, että Prahasta lähtee vahva solidaarisuuden sanoma ukrainalaisille: Eurooppa pysyy teidän tukena”, päättää Heinäluoma.

Parlamenttien välinen konferenssi kokoontuu Euroopan neuvoston puheenjohtajamaassa kahdesti vuodessa. Kyseessä on toinen fyysinen EU-konferenssi koronan jälkeen.

Lue lisää parlamenttien välisestä konferenssista yhteisestä ulko-, puolustus- ja turvallisuuspolitiikasta. 

Scroll to Top