Tervetuloa CEPS-raportin julkaisutilaisuuteen

Joka päivä Euroopassa pestään rahaa yli 300 miljoonaa euroa. Pestyillä rahoilla rikolliset hankkivat jalansijaa yhteiskunnissamme, syrjäyttävät rehellisiä yrittäjiä ja väistävät verovastuita. Tarvitsemme muutoksen välinpitämättömyyden asenteissa ja paremmat työkalut viranomaisille rahanpesun lopettamiseksi.

Yli vuoden kestänyt työni aiheen parissa huipentuu torstaina, kun julkaisemme rahanpesun vastaisen raporttimme. Kyseessä on Euroopan johtavan ajatushautomo CEPS:n asiantuntijatyöryhmän työ, jota olen puheenjohtanut. Työhön on osallistunut todella laaja joukko alan merkittävimpiä asiantuntijoita niin politiikasta, pankkisektorilta, rahoituspalveluiden tarjoajista, kyberrikollisuuden torjunnasta kuin valvontaviranomaisistakin.

Raportista syntyi laaja kokonaisuus, joka merkittävimpänä antinaan tarjoaa toimenpide-ehdotuksia niin lainvalmisteluun, valvontaan kuin pykälien toimeenpanoon. Tarkoituksenamme on evästää erityisesti Euroopan komission työtä tänä keväänä, kun komissiolta odotetaan uutta lakiehdotuskokonaisuutta rahanpesun pysäyttämiseksi.

Raportin englanninkielinen online-julkaisutilaisuus on avoin yleisötilaisuus CEPS:n toteuttamana. Tilaisuuteen voi osallistua ilmoittautumalla mukaan. Lisätiedot ja ohjeet löydät täältä: https://www.ceps.eu/ceps-events/combating-money-laundering-in-the-eu-time-to-get-serious/

Tervetuloa kuuntelemaan torstaina 28.1. klo 10.30 CET (11.30 Suomen aikaa).

Scroll to Top