Viikkokuulumiset 8/2023

Mennyt viikko on ollut ns. vihreä viikko, joka on varattu kotimaan tilaisuuksiin sekä mahdollisiin valiokuntakokouksiin ja vierailuihin. Pidin tärkeänä kuunnella Suomen kansalaisia ja siksi jätin väliin Talous- ja rahavaliokunnan matkan Iso- Britanniaan.

Viikon aikana ehdin Mihin maailma on matkalla? -kevätkiertueen merkeissä vierailla tilaisuuksissa Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Lappeenrannassa, Imatralla, Kuopiossa, Varkaudessa ja Joensuussa. Todella hyödyllinen viikko, jonka jälkeen olen paljon viisaampi suomalaisten käsityksistä maailman menosta.

Tässä uutiskirjeessä:

  • Kotimaan viikolla paljon kansalaistapaamisia
  • Valiokuntaviikko edessä
  • Mihin maailma on matkalla? -kiertue jatkuu
  • Kotimaan viikolla paljon kansalaistapaamisia

Osin tästä kotimaan kiireisestä vierailuohjelmasta johtuen tämä uutiskirjekin tulee teille vasta lauantaina alkuiltapäivästä. Viimeistelen tätä nyt Mihin maailma on matkalla? -kevätkiertueen Oulun ja Rovaniemen tilaisuuksien välissä autossa istuen. Toki turvallisesti apumiehen paikalla.

Eilen perjantaina näissä tilaisuuksissa oli vahvasti läsnä vuosi sitten tapahtunut Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan. Ukrainan auttaminen kaikin mahdollisin tavoin on meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Kun eilen kirkonkellot soivat ja ihmiset ympäri Eurooppaa ja maailmaa osoittivat mieltään, kertoi se, ettei Ukrainan asiaa unohdeta.

Viikon aikana ehdin tapaamaan jo ennen tämän päivän Oulun ja Rovaniemen tilaisuuksia runsaat tuhat suomalaista eri tilaisuuksissa niin toreilla kuin sisätiloissakin. Palaute on ollut positiivista ja kannustavaa. Maailman kehityksen suunta ja EU:n rooli kiinnostavat nyt yhtä lailla kuin arkielämän monet asiat.

Eurooppalaisuus näyttäytyy tänään paljon myös turvallisuustekijänä. Euroopan unioni nähdään tarpeellisena yhteisen turvallisuuden tuottajana. Moni miettii myös, mikä olisi Suomen asema, jos nyt olisimme EU:n ulkopuolella. Unioni ei ole kuitenkaan lähelläkään täydellistä. Esimerkiksi metsäasioissa toivotaan vahvasti päätösvallan säilymistä jäsenmaiden käsissä.


Valiokuntaviikko edessä

Helmikuu vaihtuu maaliskuuhun valiokuntaviikon merkeissä. Luvassa on tärkeitä neuvotteluja rahanpesulainsäädännöstä ja keskiviikkona pääsemme talous- ja rahavaliokunnassa äänestämään rahoitusmarkkinadirektiivistä. Olen tehnyt ryhmämme neuvotelijana töitä, jotta saisimme yhteisen, hyväksyttävän, kannan kokoon ja nyt se on valmis. Valiokunta äänestää siitä, onko se kannan kanssa samaa mieltä ja eteneekö asia sen jälkeen täysistuntoäänestykseen. Parlamentin hyväksyttyjä kantansa on edessä vielä parlamentin ehdotuksen ja jäsenmaita edustavan neuvoston kantojen yhteensovittaminen ns. trilogineuvotteluissa. 


Mihin maailma on menossa? -kiertue jatkuu

Ensi viikonvaihteessa liikun jälleen kansalaisten keskuudessa Mihin maailma on matkalla? -kevätkiertueen merkeissä lauantaina Keravalla, Järvenpäässä ja Hyvinkäällä. Sunnuntaina puolestaan on vuorossa kuukauden ensimmäisen sunnuntain perinteisen tavan mukaisesti Hakaniemen maalaismarkkinat. Lisäksi jo perjantaina Suomeen saapuessani on ohjelmassa mielenkiintoinen sidosryhmätapaaminen.

Lauantaina 4.3. vierailen klo 10 alkaen Keravalla Karuselli-kauppakeskuksen Robert’s Coffee -kahvilassa, klo 12 olen Järvenpään torilla ja klo 14 alkaen Hyvinkäällä kauppakeskus Willassa. Sunnuntaina 5.3. olen siis Hakaniemen torilla klo 11 alkaen.

Scroll to Top