Eero Heinäluoma valittu S&D-ryhmän pääneuvottelijaksi rahoitusmarkkinadirektiivin uudistusneuvotteluihin

Rahoitusvälineiden markkinoiden sääntelykokonaisuuden uudistamisen tärkein tavoite on lisätä kaupankäyntitietojen läpinäkyvyyttä.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) on valittu parlamentin sosialidemokraattisen ryhmän pääneuvottelijaksi Euroopan parlamentin rahoitusmarkkinoiden tärkeän sääntelykokonaisuuden uudistamiseen. Kokonaisuuteen kuuluvat MiFID II -direktiivi ja MiFIR-asetus. Ehdotus on osa EU:n tavoitetta luoda toimiva pääomamarkkinaunioni (CMU).

”Ehdotuksessa halutaan, että kaikki sijoittajat pääsisivät helpommin käsiksi pääomamarkkinoilla eri kaupankäyntitietoihin. Tämä tapahtuisi esimerkiksi yhdistämällä tiedot muun muassa osakkeista ja joukkovelkakirjoista EU:n pörsseistä ja kauppapaikoista kootusti yhteen”, Heinäluoma toteaa.

Liian monet erilaiset säännöt ja kansalliset esteet eivät lisää tehokkuutta eivätkä tuota parempaa tuottoa tavalliselle sijoittajalle.

”Keskeinen tavoitteeni on varmistaa, että meillä on oikeat säännökset sijoittajasuojan toteuttamiseksi. Yksittäisen sijoittajan ja säästäjän tulee saada paras hyöty ja mahdollisuus tukea kehittyvää kansantalouttamme sijoittamalla”, Heinäluoma päättää.

Neuvottelut ehdotuksesta alkavat tulevina viikkoina.

Scroll to Top