Kuukauden kysymys: lisää europarlamentaarikkojen yhteistyötä

Tammikuun aikana oli mahdollista vastata ensimmäiseen kuukauden kysymykseen. Kansalaispalaute oli selkeä: europarlamentaarikoilta toivotaan enemmän yhteistyötä. Samoin toivotaan, että yhteistyötä tehdään Suomen kantojen tunnetuksi tekemisessä. 

Otan tämän velvoitteena. Esimerkiksi metsäasiat ovat yksi ajankohtainen kysymys, jossa tulen hakemaan yhteisiä kantoja kollegoideni kanssa. Lisää vastaavia tärkeitä asioita on tullut ja varmasti tulee vielä monta tämän kauden aikana.

Euroopan parlamentissa toimitaan poliittisissa ryhmissä. On kuitenkin monta kysymystä, joissa on tärkeää tuoda esiin eri jäsenmaiden ominaispiirteet. Näin kaikkien kansalaisten ja maiden tilanne tulee huomioitua, kun rakennetaan yhteisiä eurooppalaisia lakeja. Näissä tilanteissa on etua siitä, että varsinkin suomalaisilla on vahva perinne tehdä yhteistyötä puoluerajat ylittäen.

Seuraavan kuukauden kysymys koskee minipalkkoja. EU:ssa käydään aiheesta keskustelua ja komissiolta odotetaan ensimmäisiä esityksiä jo tänä keväänä. Käy antamassa mielipiteesi uuteen kysymykseen sivun reunasta tai etusivun kautta.

Scroll to Top